12 невероятни места за четене, които може да си направите в градината

Представете си: Сгушете се на уютно място с книга в ръка, заобиколени от топло слънце, лек бриз, сладък мирис на цветя и звук на птици весело цвърчене. С идването на лятото сме създали колекция от тайни градини, които са идеални за четене. Сега само ако можехме да наемем озеленител, който да направи един от тях за нас …

1. Каменни стълби

Каменната пътека и дървеният мост придава на тази градинска беседка усещане за изолация – това сте само вие, вашата книга и природата.

2. Един с природата

Красотата в това пространство се крие в нейната приемственост с природата. Беседката е изградена от паднали дървета и достигането й изисква разходка из гората. Фенерите ще позволят да се четат дори след залез слънце, когато щурците започват да цвиркат и се появяват светулки.

3. Стая от рози

Представете си аромата, докато се настанявате, за да четете на тази уединена пейка сред розите.

4. Изтънчено място

 

Макар и не толкова „скритите“, полилеи, окачени от дървото правят стилно място за четене на открито.

5. Сянката кът

Пейка под буйни клони в засенчена градина, заобиколена от цветни цветя, прави спокойно място за четене с малко притеснения от слънчево изгаряне.

6. Скрити удобства

Извитата пътека и дървената арка, която се изравнява с клоните на дърветата, придават на това място усещането за „тайна градина“

7. Спокойно и уютно

Следобедна дрямка след четене определено се случва в това уютно тайно градинско кътче.

8. Място за спокойствие и сън

Забравете дрямката – започнете сесия за четене в това градинско кътче и е вероятно да прекарате нощта!

9. Макар и до стена е прекрасно

Не всеки има късмет, че разполага с оградено пространство в имота си, но няма отричане на онези, които наистина имат способността да създават най-добрата тайна градина.

10. Сладка околност

Всичко е за подробностите в това тайно място за четене. Обичаме столовете от ракита, желязната арка  за катерещите рози и причудливите градински статуи. 

 

11. Всичко е зелено

Пищната зеленина  в това пространство ви кара да се чувствати като в тайната градина 

12. Далече от света

В крайна сметка перфектната тайна градина ще ви накара да се почувствате сякаш сте отстранени от света, дори когато не сте – и това сенчесто място прави точно това.

По материал от .bookbub.com