6 храни, които се борят с възпалението и ви помагат да изгорите мазнините

По-долу са представени шест мощни противовъзпалителни храни, които ще помогнат за предотвратяване на възпаление, подобряване на вашето здраве и също така ще ви помогнат да отслабнете.

Куркума

Куркумата съдържа активна съставка, известна като куркумин, която е една от основните съставки, използвани за производството на противовъзпалителни лекарства. 
Панадол, ибупрофен и аспирин са едни от най -често срещаните болкоуспокояващи, използвани за облекчаване на болката, свързана с възпаление, и всички те съдържат куркумин.

Ананас

Ананасите съдържат ензим, наречен бромелайн, за който е известно, че помага за лечение на възпаление и предотвратява образуването на кръвни съсиреци. 
Известно е също, че помага за регулиране на имунния отговор към всякакви заболявания, така че защо да не започнете да го добавяте редовно към диетата си

Зелен чай

Зеленият чай не само помага да отслабнете, като ускорява метаболизма, но също така помага за бързо намаляване на симптомите на възпаление. 
Виждате ли, зеленият чай е много богат на антиоксиданти и 
полифенол (епигалокатехин галат), който предотвратява клетъчното 
увреждане и свободните радикали в тялото.

Цвекло

Цвеклото е богато на магнезий и съдържа беталаин, което го прави живи на цвят. 
Колкото повече цвят съдържа зеленчукът, толкова по -ефективно той ще ви помогне да поправите увреждането на клетките, причинено от възпаление. 
Един прост начин да започнете да добавяте цвекло към диетата си е като ги смесвате в салатите си или в смутитата си.

Боровинки

Известни като някои от най -добрите суперхрани в света, боровинките са с високо съдържание на вид антиоксидант/ флавоноид, наречен кверцетин, който помага за предотвратяване на оксидативен стрес и възпаление. 
Чаша боровинки на ден определено ще държи лекарите далеч!

Тъмни, листни зеленчуци

Тъмните листни зелени зеленчуци са богати на витамини и важни минерали като желязо, калциеви влакна и фитохимикали, за които е известно, че помагат в борбата с болестите. 
Ако търсите естествен начин за бързо намаляване на възпалението в тялото си, трябва да започнете да ядете повече листни зеленчуци.

You may also like...

Comments