Ако мерките не дадат резултат, единствената алтернатива е локдаун

Стремим се всячески да го избегнем, да приложим максимално строго противоепидемичните мерки. Надявам се те да дадат резултат и да избегнем пълно затваряне на страната, за да можем да проведем изборите, макар и в условия на пандемия“,

„За разлика от предишните COVID вълни, този път ние проведохме предварителна подготовка. Имаме план, осигурихме предварително достатъчно лекарства, разкриваме поетапно легла за болни с COVID, поддържаме непрекъсната връзка с производителите на кислород. Засега имаме достатъчно лекарства, осигурено е и достатъчно количество кислород“, заяви той. 

По отношение на ниските нива на ваксинация у нас Кацаров заяви, че причините за това са комплексни. Той смята, че те са свързани с особености на историята, културата, тоталитарното минало, религията, които са формирали народопсихологията ни.

„Зеленият сертификат е опит на управлението да ни измъкне от пълния локдаун”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” общопрактикуващият лекар д-р Милен Чолаков. Медикът от Шумен преболедува тежко коронавируса при предишната вълна.

Лекарят е на мнение, че ако хората се обединят и спазват правилата, България ще успее да премине през четвъртата вълна. Според него зеленият сертификат е опит на управлението да ни измъкне от пълния локдаун.
„Ако това се провали като идея, вероятно ще влезем в пълен локдаун. Но това не трябва да ни плаши, вирусът настъпва, има масово заболяване и ниска здравна култура. При нас има между 50-60 посещения на ден, от тях около 7-8 души излизат положителни за коронавирус

You may also like...

Comments