Автобусът на македонската туристическа агенция “Беса транс”, който катастрофира 23 ноември на АМ “Струма”, не е минал през митническа проверка и е нямало туби с бензин според властите в Македония

Автобусът на македонската туристическа агенция “Беса транс”, който катастрофира 23 ноември на АМ “Струма”, не е минал през митническа проверка на Граничния пункт Деве Баир. Двамата дежурни митнически инспектори, които са били на смяна при преминаването на автобуса, са отстранени от работа. Техният пряк началник също ще бъде санкциониран, предаде БГНЕС. При тежката катастрофа загинаха 46 души, a 7 души бяхa рaнeни и се възстановяват в “Пирогов”.

Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски заяви, че според неговите първоначални информации не е имало туби с бензин в предната част на автобуса, катастрофирал и изгорял на АМ “Струма”.

“Тезата за тубите е спекулация, българските прокурори работят по нея”, заяви главният прокурор на РС Македония Любомир Йовески пред Би Ти Ви и обясни, че по време на огледа на изгорелия автобус на АМ “Струма”, той е видял пластмасови туби, които не са изгорели.  Той заяви, че македонската прокуратура ще се задейства, едва след като случаят бъде проверен от българските обвинители.

You may also like...

Comments