Часове преди връчването на мандата, все повече спрягат Петър Илиев за кандидат-премиер

Спряганият преди дни за премиер Петър Илиев ще бъде номинацията на „Има такъв народ“ за премиер. Само няколко часа преди държавният глава да връчи мандата на партията на Трифонов, името на Илиев все повече и повече бива спрягано за нов министър-председател.

За това писа преди дни Фрог Нюз, а тази информация днес беше потвърдена неофициално пред Свободна Европа от три източника.
 
В биографията на Илиев, публикувана на сайта на СУ „Св. Климент Охридски“ пише, че той е щатен университетски преподавател в Юридическия факултет на университета.
Илиев e основател и управляващ съдружник на Адвокатско дружество „Илиев и Партньoри”. Почетен консул на Барбадос, както и ръководител на Консулството на Барбадос в България.
 
През 2013 г. Илиев представляваше бившия депутат на БСП Иван Иванов пред Конституционния съд, който разглеждаше казус за потенциалната му несъвместимост като народен представител. Той възникна, след като Иванов беше назначем за зам.-министър на вътрешните работи в кабинета на БСП и ДПС начело с Пламен Орешарски (2013-2014)

Цялата статия четете във frognews.bg

You may also like...

Comments