Черен чай за атопичен дерматит по лицето

В черния чай има много танини. Те причиняват изсъхване на екземата и затихване на сърбежа.

Техните противовъзпалителни свойства също подпомагат процеса на оздравяване на кожата. За успокояващ компрес за лицето използвайте втората, по -мека инфузия на торбичка черен чай или съответното количество насипен чай: оставете първата инфузия да престои десет минути и след това я излейте. След това запарете чаените листа отново с вряла вода и ги извадете от варенето, след второто време за накисване от десет минути. Когато чайът се охлади, накиснете кърпа от естествени влакна (например памук) и покрийте засегнатата област на кожата с нея за около 20 минути.

Това лечение може да се повтаря до четири пъти на ден. За да не изсъхне кожата прекалено, препоръчително е след лечението да й осигурите обичайната дневна грижа.


Тъй като невродермитът се проявява малко по -различно при всеки човек, препоръчително е да обсъдите с лекуващия лекар кои домашни средства са полезни във всеки случай – особено по време на остър пристъп. По този начин успехът на лечението може да бъде подобрен и симптомите да бъдат облекчени.


You may also like...

Comments