Чудодейната билка “мантията на Дева Мария” и нейните полезни свойства

Дамската мантия е една от лечебните билки, чиито лечебни ефекти са невероятно лекарство при гинекологични проблеми и безплодие като стомашно -чревен тракт, а също така се използва при дихателни проблеми и за заздравяване на рани. 

Чаят за жени е универсално лекарство, което може да ни подкрепи по различни начини и по този начин заема важно място в аптечката.

След раждането женският мантиен чай също е полезен, тъй като насърчава притока на мляко и регресията и помага за излекуване на наранявания, настъпили по време на раждането. 

Дори ако желанието да имате деца е неосъществено, запарката от чай може да помогне за овулацията и имплантирането на яйцеклетката в матката.

Но този лечебен чай може да направи много повече, дори при коремно възпаление, пролапс на матката, симптоми на менопауза, бяло течение и предменструален синдром, мантийният чай зажените е полезен.

Билката има особено влияние върху връзките и тъканите. 
Чаената настойка има укрепващ ефект и по този начин облекчава риска от разместване, счупване и навяхвания. 
Освен това укрепва тазовите мускули и тазовото дъно и следователно е ценна помощ при регресия.

В допълнение, женският мантиен чай помага при затлъстяване, анемия, заболявания на щитовидната жлеза, атеросклероза, диабет и мигрена. 

Пие се и при диария и лош стомах и има положителен ефект при настинки.
Дамската мантия също се казва, че има разреждане на кръвта и пречистване на кръвта, поради което се препоръчва за лечение на разширени вени.

За да приготвите чая, залейте една супена лъжица прясна или изсушена билка с 250 мл вряща вода и я оставете да се накисва за 7-10 минути. 
Пийте чаша три до четири пъти на ден, ако имате оплаквания или като лек.

ВНИМАНИЕ !!!
ВИНАГИ СЕ КОНСУЛТИРАЙТЕ С ЛЕКУВАЩИЯ ВИ ЛЕКАР ПРЕДИ ДА ДОБАВИТЕ БИЛКИ КЪМ ВЕЧЕ ИЗПИСАНИТЕ ОТ НЕГО ЛЕКАРСТВА

НЕ СЕ САМОЛЕКУВАЙТЕ !!!

You may also like...

Comments