Хасан и Ибрахим свирят на шейхове (Близнаците изумяват публиката на изложение в Дубай)

Хасан и Ибрахим покориха и Дубай! Талантливите близнаци, за които пианото е част от живота им, се включиха в световното изложение „Експо 2020“, след като преди няколко месеца лично бяха поканени от домакините от емирството. Това е най-голямото световно събиране от началото на пандемията и родните момчета имат значима роля в него.

Хасан и Ибрахим изпълняват класически произведения всяка вечер, а талантът им вече е привлякъл вниманието на посетители на изложението от цял свят. „Момчетата се редуват да свирят по един, но понякога изпълняват и клавирно дуо. Вече привлякоха вниманието на много хора, като японците и китайците са най-любопитни да ги видят и чуят. На изложението има представители от 194 държави и голяма част от тях се спряха да слушат на живо синовете ми. С изпълненията си те посрещат , гостите”, разказа бащата на близнаците Денис Игнатов, който придружава виртуозите в Дубай.
 
Музикалните изяви на Хасан и Ибрахим започват около 17 ч и продължават до два часа преди полунощ. „Те свирят вечер, тъй като през деня температурите са много високи достигат до 40 градуса. Придвижваме се с автобуси, които са климатизирани, и използваме свободното време през деня, за да разглеждаме.
 
Вечер настава време за изяви, а вдъхновяващо е, че до българския павилион на мултимедия се прожектират лицата на популярни българи като Гена Димитрова, Николай Гяуров, Христо Стоичков, Джон Атанасов, Валя Балканска и други. Това са все хора, които със славата си са допринесли за популяризирането на България, като се надяваме и Хасан и Ибрахим също да дадат своя принос.
 
Мисля, че момчетата се справят на наистина световно ниво точно каквото им приляга“, каза още Игнатов, който със синовете си успял да обиколи и други павилиони на изложението. „България: център на свързаност, двигател на бъдещето“ е концепцията на българския павилион, която развива по интерактивен начин българската подтема „Мобилност“ и основната тема на Експо 2020“ в Дубай „Свързвайки умовете, създаваме бъдеще“.
 
Павилионът, логото и съпътстващата програма представят мястото и ролята на България като център на свързаност за балканите, Европа, Близкия изток. Концепцията представя ролята на страната ни като двигател за създаване на иновации през различните епохи през нейната 1300-годишна история. Изложението беше отворено за посетители в началото на този месец и ще продължи половин година до 31 март 2022 г. „Експо 2020“ в Дубай е най-голямото световно събитие от началото на коронакризата, отложено с една година. В него участват над 190 държави,които представят своята култура и технологични постижения, пише „България Днес“.

 Hotarena.net

You may also like...

Comments