Хисарския поп: Много ме боли, но отложих операцията, нямам пари

“Много ме боли, но отложих операцията. Тръгвам на участия, за да събера пари, и едва тогава ще легна на операционната маса.”

Това разкри пред “България Днес” емблемата на българската музика, Хисарския поп. Изпълнителят, който преди дни отпразнува 80-ия си юбилей, по-рано тази година се подложи на интервенция за подмяна на колянната става в столична болница. През последните години музикантът имаше сериозни проблеми със здравето и дори за известно време се наложи да се придвижва с патерици. Сега емблематичният певец трябваше да подмени и другата става, но плановете му се объркват.

“Нужни са ми 4000 лева за операцията, които искам да събера сам, а не да разчитам на чужда помощ. Аз не съм като фолкпевиците да вземам много пари и да пея 15-20 минути. Хонорарът ми е малък, но пея поне един час, защото обичам работата си. Чакам покани за частни партита. Който има нужда от забавление, да се обажда. Наскоро едни баровци ме поканиха да им пея. Цели 4 часа изкарах, но в един момент краката вече не ме държаха и ми викат: “Чичо Митко, седни да си починеш”. Много свестни момчета, знаеха, че имам проблем, и проявиха разбиране”, сподели пред вестника Димитър Андонов, както е истинското име на изпълнителя на десетилетния хит “Дай си сърцето”.

Хисарския поп признава, че също усеща, че животът е много поскъпнал, но вярва, че ще се справи. “Няма да умра от глад, а и имам големи запаси от вино и ракия”, добавя с усмивка певецът.

Hotarena.net

You may also like...

Comments