ИТН размисли – ще преговаря с партиите на протеста за проектокабинета

От “Има такъв народ” все пак размислиха и решиха, че ще проведат консултации с формациите, от които очакват политическа подкрепа, преди да обявят новия си проектокабинет. Това се разбра от изявление на депутата от партията Ивайло Вълчев след заседание на парламентарната й група. Очаква се разговорите да бъдат водени с “Демократична България” и “Изправи се! Мутри вън!”, което от днес  се казва “Изправи се.бг! Ние идваме”
Партията на Трифонов, която е първа политическа сила с 65 депутати, в петък обяви, че ще предложи проект на кабинет, но отново без консултации с останалите парламентарно представени сили. От ИТН тогава заявиха, че ще оставят другите сами да преценят дали да подкрепят номинираните за министри, както и управленските приоритети.
Сега обаче се променили мнението си. “Нещата, които трябва да се обявяват в парламента, ще ги обявяваме в парламента. Нещата, които трябва да бъдат обявени в разговор с другите парламентарни групи, ще ги научат първо те в разговор с тях, така, както изисква тази професионална диалогичност. Няма да използвам фразата, че сме си направили необходимите изводи, но всяка информация, която трябва да бъде комуникирана с останалите, ще бъде комуникирана там, където ѝ е мястото и там, където първо заинтересованите ще я чуят.

Четете в Сега

You may also like...

Comments