Използвайте картофена вода, вместо да я изхвърляте: най -добрите съвети за домакинството, градината и красотата

Картофената вода срещу листни въшки, по -специално, врящата вода от картофите с кората може да се използва като биологичен пестицид. Това е така, защото слабо отровният соланин, съдържащ се в кората, по -специално преминава в картофената вода по време на готвене. Оставете картофената вода да се охлади, напълнете я неразредена в бутилка със спрей и след това напръскайте заразените растения с нея, за да прогоните малките вредители.

Картофена вода като почистващ препарат
Изобилието, съдържащо се в картофеното нишесте, е естествен обезмаслител, поради което картофената вода може да се използва и за почистване. Например полирайте мивката с нея, вместо да я изливате директно в мивката или да я използвате за пролетно почистване на прозорците.

Картофена вода като почистващ препарат за отпушване на канали
Топлата вода разтваря мазнини и други отпадъци в дренажните тръби, особено когато съдържа нишестеи следователно е чудесен начин за предотвратяване на запушване. Следователно горещата картофена вода може да се използва и като естествен препарат за отпушване – като превантивна мярка или когато дренажът показва първите признаци на запушване.

Картофена вода като лечение за коса
Благодарение на нишестето, което съдържа и минералите, които съдържа, охладената картофена вода (приготвена с кората) има подхранващ, почистващ ефект върху косата и скалпа. Картофените кори се варят във вода за около 30 минути и след това водата се охлажда. За да използвате естествения балсам за коса, изсипете картофената вода върху влажна коса след измиване, оставете я за две до три минути и изплакнете с чиста вода.

Картофена вода за деликатна кожа
Минералите, разтворени в картофената вода, са полезни и за грубата, стресирана кожа – например на ръцете. За допълнителна порция грижа, просто оставете врящата вода да се охлади малко и измийте ръцете си в нея за няколко минути, след което подсушете и кожата отново ще се почувства по -гладка.

You may also like...

Comments