Кирил Петков: Видях как едни милиони са отивали за мазнинки на хора, за строеж на сграда в „София тех парк“


В министерството видях, как един милиони са отивали за мазнинки на едни хора, изтичали са милиони за фиктивни ремонти на язовири, за ненужно строителство, парите са раздавани авансово. И тези пари са се раздавали в условия на пандемия и криза. Така например отпуснали са пари за строеж на сграда за държавната администрация – 90 хил. кв. м. площ в „София тех парк“. Това обяви по Нова ТВ министърът на икономиката Кирил Петков.

180-те милиона лева са дадени за строеж на луксозна правителствена сграда в “София тех парк”. Тези пари са дадени за инженеринг – накуп проект, строителство и надзор, но за какво – удивен е Кирил Петков, че в средата на здравна криза, когато е нямало пари за лекари и респиратори се дават пари изобщо с някаква неясна идея да се преместят част от министерствата и държавните чиновници на друго място.
 
Надявам се парламентът да излъчи стабилно правителство, а ние като служебен кабинет да свършим още добри неща в оставащите дни. Трети избори не са добър вариант, а резултатът няма да по-различен, каза още той.

Четете цялата статия във frognews.bg

You may also like...

Comments