Най-бързият кючекчия безработен и беден! Божидар Мартинов сече дърва, за да изкарва някой лев

Безработен, безпаричен, без собствено жилище и приятелка. Това е тежката участ на най-бързия кючекчия Божидар Мартинов две години след фамозното му участие в риалити шоуто „България търси талант“. Това разкри самият Божидар, който държи на родното си село Краводер край Враца повече, отколкото всичко друго. Там 42-годишният кръшен танцьор живее на квартира при своя братовчедка. Тъй като няма доходи, Мартинов не плаща наем, а поема само сметките, които са от порядъка на 40-50 лв.

„За същите пари на ден ходя да сека дърва и да ги редя, когато ме викнат в селото. Това е смешно и жалко, при положение че съм толкова талантлив и въртя най-бързите кючеци не само у нас, но и по света“, споделя пред „България Днес“ Божидар.
 
Той сащиса жури, публика и зрители на риалити формата през октомври 2019 г., изигравайки бесен гюбек върху култовото парче „Зарзават“. Тогава Мартннов се появи на сцената на високи токчета и силен грим, напомняйки Азис в ранните му години.
 
Въпреки че присъстващите в залата дълго аплодираха на крака Божидар с викове „Още, още“, Ицо Хазарта и Любен Дилов удариха хикса на гримирания краводерец и го лишиха от по-нататъшно участие. За сметка на това Катето Евро похвали Божидар и го определи като „нешлифован диамант“, който прави страхотно шоу.
 
„И какво от това, че станах известен и имам много гледания в интернет? И стотинка не печеля от това. Какво да направя? Аз съм като бедняка милионер. Хем ме познават и ми се радват, хем нямам пари”, вдига рамене Божидар. През лятото традиционно Мартинов работел като сервитьор в Приморско, но спечелените пари свършили и се задава гладна зима.
 
Единственото предложение за участие през тези две години дошло след участието му в шоуто. „Мис Силикон ме покани за изява на една сватба тогава. Но нямах с какво да пътувам от Краводер до София и не отидох. Беше грешка, защото тя има много контакти и можеше колелото да се завърти“, съжалява за пропуснатия шанс Божидар.
 
От малък той е изоставен от родителите си, които се развеждат. Отгледан е от баба му и дядо му, които са покойници. „Баща ми има 3-4 деца още, след като се ожени в Монтана. Не поддържам връзка с него. Майка ми трябва да е някъде по врачанските села, не знам и дали е жива. С нея също нямам връзка“, казва кючекчията. Мечтата му е да си купи собствена къща в любимото село Краводер. Не иска да напуска родното си място и да потърси подслон при някой от родителите си. Мислил е и за работа в чужбина, но няма средства да замине. Сега Божидар живее в една стая в къща на негова роднина и помага за каквато селска работа бъде потърсен, за да оцелее.
 
„Моля, нека някой продуцент или работодател да се свърже с мен и да се намери хубава работа за такова талантливо момче като мен, стоящо без лев на село“, отправя апел Мартинов.

 Hotarena.net

You may also like...

Comments