Направете своя собствена чаена смес срещу стомашно-чревни оплаквания

Стомашно -чревните оплаквания като коремна болка, гадене, диария или метеоризъм са много неудобни. Често причината е безвредна и симптомите изчезват сами. Ако искате да помогнете за облекчаване на симптомите, можете да се справите без лекарства, защото лечебни растения могат да се използват, за да направите сами ефективна чаена смес

Какви билки да използвате

Белият равнец облекчава газовете и спазмите и подпомага храносмилането
Лайката има спазмолитично и аналгетично действие
Ментата подпомага притока на жлъчка и храносмилането и успокоява коремните болки
Маточината има успокояващ ефект и облекчава спазмите и болката
Копърът има храносмилателен, спазмолитичен и релаксиращ ефект
Кимът има апетитен ефект, облекчава метеоризма и подпомага храносмилането


За чаената смес предварително поставете всички сушени билки и подправки в равни части в буркан с винт и го разклатете, така че всички части на растенията да се смесят добре заедно.

Ако се съхранява херметически и на тъмно, сместа може да се съхранява една година без проблеми, но често може да се използва дори по-дълго. Разбира се, можете да използвате и прясно събрани растения за вашия чай.

Ето как се приготвя стомашно-чревният чай:

Поставете две чаени лъжички от сместа в чаша или цедка за чай и залейте отгоре 250 милилитра вряща вода. Покрийте и оставете да престои десет минути. Прецедете чая или извадете цедката за чай и подсладете чая на вкус. Изпийте бавно топлия чай.

ВАЖНО !!!

Домашните лекарства са много мощни, затова препоръчваме да се консултирате с Вашия лекар, преди да използвате това лекарство, ако приемате някакви лекарства като за сърце , диабет или високо кръвно налягане.

Никога не се самолекувайте !!!


You may also like...

Comments