Невиждана трагедия: Автобус с македонска регистрация се запали. В автобуса са пътували 52 души. Сред загиналите има 12 непълнолетни, включително и две близначета.

45 души са загиналите при тежкия пътен инцидент, при който македонски автобус се запали на АМ “Струма” , съобщават от БГНЕС

При катастрофата е загинал и шофьорът. 5 души – 2 жени и 5-ма мъже, са оцелели и те са настанени в “Пирогов”.
Настанени в “Пирогов” са 7 души, всички са с изгаряния на лицето и на горните дихателни пътища

Хората са в тежка психотравма, загубили са близки, деца. Скачали са от прозорците на автобуса, оттам са и травмите им, допълни Аргирова. Докарани са след 3 часа в болницата.
Автобусът е влязъл през ГКПП “Капитан Андреево” малко след 21 часа снощи. Около 3.00 ч. става инцидент на магистралата в посока София – Благоевград.

Имаме една огромна трагедия и използвам възможността да изкажа съболезнования на близките на загиналите. Това каза премиерът Стефан Янев от мястото на инцидента с 46 жертви на АМ “Струма”, предаде репортер на БГНЕС.
Янев, вътрешният министър Бойко Рашков и зам.-главният прокурор Борислав Сарафов са на мястото на инцидента.
Да се надяваме, че от този инцидент ще изведем поуките и повече няма допускаме такива инциденти. Към момента е ясно единствено, че автобусът е с регистрация от Северна Македония. В ранните часове на деня сме информирали премиера Заев, който пътува насам, допълни Янев.
Картината е ужасяваща, каза и вътрешният министър Бойко Рашков. Не всеки може да издържи на тази картина. В детайли трагедията ще се изяснява в хода на разследването. Не е за гледане, подчерта министърът. Бих казал от моя опит, че такова нещо не съм виждал досега, с колегата Сарафов също говорихме – хората са скупчени, хората са на въглен, и никой в момента не може да каже колко са и кои са. Трудно е да се идентифицират и да се установяват човек по човек.

Кореспондентът на БГНЕС от Скопие съобщава, че с премиера на РС Македония Зоран Заев са говорили президентът Румен Радев и служебният премиер Стефан Янев. Те са го информирали с цялата информация, с която разполагат за тежкия инцидент.
Заев, заедно с министър на външните работи Буяр Османи и здравният министър Венко Филипче пътуват към мястото на автобусната катастрофа при която загинаха 45 македонски граждани.

Цялата статия четете в БГНЕС

You may also like...

Comments