Невиждано ! Плажовете на юг са препълнени, летовници стигат до конфликти, за да запазят чадъри и шезлонги

“Налага се сутрин да се идва по-рано, за да могат да се запазят шезлонги и чадъри, защото… Не знам защо се получава, но в сравнение с предишните години, тази година е фул”, обяснява летовникът Георги Божилов.

“Някъде в 8 часа започва работното ми време, обикновено идвам тук сутринта и половината плаж вече е зает, почти навсякъде има сложени хавлии, обясняваме се, че не може да си оставиш хавлията, да отидеш да си вършиш работата, пък после пак да се върнеш и да си легнеш”, казва пред bTV Димитър Калинов, който е спасител на плаж “Крайморие”.

“Чадърите са доста, шезлонгите също са доста, единственият проблем е, че хората са много повече. Не пътуват толкова много, голяма част остават в България. В общи линии плажовете се пълнят много, всеки търси сянка, удобство на плажа”, казва концесионерът на плаж “Бургас – север” Симеон Цветков.

Имаме добра ситуация от гледна точка на бизнеса спрямо миналата година, която беше с близо 80% спад във всички измерения на туристическата индустрия, но ние все още продължаваме да бъдем с висока степен на тревога, че това е само за кратко”, заяви изпълнителния директор на Националния борд по туризъм Поли Карастоянова в момента наблюдаваме един кратък времеви прозорец на една нормализация на начина, по който пътуваме, почиваме и бизнесът работи.

“Няма нищо необичайно в този модел на запазване на шезлонги, няма как да спреш турист, който е станал по-рано, за да си запази място, ние не бихме могли да контролираме този свободен избор”, добави Карастоянова. 

You may also like...

Comments