Тези билки помагат при проблеми със съня! Вижте как да си направите чай от тях

Валериана  се намира в много успокоителни и лекарства за сън, които се продават без рецепта. Успокояващият си ефект дължи на взаимодействието на няколко активни съставки, съдържащи се в етеричните масла на корена. Инфузия от корена на валериана може да облекчи проблемите със заспиването, нервността и тревожността.

Валериан може да направи нещо повече от „просто“ да ви успокои.  В миналото дори се е смятало за панацея.  Разберете как можете да го използвате по много начини за здраве.

Лайката  е била използвана в продължение на векове като чай вечер. Цветята не само имат приятен вкус, но и съдържащите флавони имат успокояващ ефект.

Лавандулата  има неповторим аромат, който дължи на ценните етерични масла. Тя отдавна е известна със своя успокояващ ефект и често се използва и в билкови възглавници. Лавандулата може да облекчи безпокойството и допринася за спокоен сън и насърчава съня през нощта.

Универсална лавандула: Използвайте универсалната лечебна билка за спокоен сън, срещу мигрена, кожни проблеми и за вашата естествена козметика.

В  маточината има уникална комбинация от активни съставки, които също така се използватза успокояване на стомаха прилага както като средство за успокояване . Благодарение на съдържащите се терпени, тя може да облекчи напрежението, безпокойството и нервните проблеми със съня.

Хмелът  има успокояващ ефект върху централната нервна система. Лупулинът, съдържащ се в шишарките на хмела, може да облекчи безпокойството, нервността и безсънието. Изсушените шишарки от хмел или жълтият прах, който изпада от тях, са най -подходящи за чая.

Чадърите, издънките и коренищата на дивия хмел могат да се използват по различни начини - например при храносмилателни проблеми, нервност и менструални спазми.

За 150 г чаена смес се нуждаете от:

  • 40 г листа от маточина
  • 30 г шишарки от хмел
  • 30 г корен от валериана
  • 25 г цветя от лавандула
  • 25 г цветя от лайка

Смесете добре всички части на растенията и ги съхранявайте в запечатан буркан с винт или кутия , защитен от светлина и на сухо място. 

Сварете супена лъжица от чаената смес с 250 мл вряща вода и оставете настойката да престои около 10 минути, покрита. Чаят е най -добре да се пие топъл 30 до 60 минути преди лягане.

ВНИМАНИЕ !!!

ВИНАГИ СЕ КОНСУЛТИРАЙТЕ С ЛЕКУВАЩИЯ ВИ ЛЕКАР ПРЕДИ ДА ДОБАВИТЕ БИЛКИ КЪМ ВЕЧЕ ИЗПИСАНИТЕ ОТ НЕГО ЛЕКАРСТВА

НЕ СЕ САМОЛЕКУВАЙТЕ !!!

You may also like...

Comments