The show must go on*

”Нов герой. Друго престъпление. Зад завесата всичко е едно представление. Някой иска ли да търпи още? Е, шоуто трябва да продължи… Шоуто трябва да продължи”. Всички знаят тази песен. Цял свят я припява. Ние обаче я живеем.

Шоуто на Слави Трифонов се пренесе в Народното събрание. Това е един вече леко поизтъркан лаф, но струва ми се, доста приляга. Шоуто се пренесе в парламента и продължава вече дни наред. И в него участват всички. 
 
Разиграват ни по всеки параграф, говорят с недомлъвки, обясняват ни, че всички ще видим всичко съвсем скоро. Обвиняват ни, че задаваме въпроси, че дръзваме да имаме съмнения. Набеждават ни,, че сме участници в една “безпрецедентна атака” към “Има такъв народ”. 
 
Уви, нашето участие приключи на 11-ти юли. А на 12-ти станахме зрители. На шоу. 
 
Докато Централната избирателна комисия все още броеше гласовете на избирателите, от телевизионния екран и комфорта на собствената си кабеларка Слави Трифонов хвърли имената на бъдещия кабинет и обяви като свой приоритет изпращането на българи и северномакедонци в космоса. И докато Слави живееше своята мечта за Балканска НАСА, ние се дивяхме на името Николай Василев, нарочен за премиер. Спорната му биография предизвика наистина яростни реакции, а това в крайна сметка доведе до една пресконференция, на която ни обясниха колко много пропускаме и ни се скараха, че сме дръзнали да се съмняваме в подбора на “Има такъв народ” и експертния потенциал на посочените лица.
 
После започнаха някакви разговори с “партиите на промяната”, сред които се намърдаха БСП и ДПС, поканени от Трифоновата формация. Всичко изглеждаше чудесно, приоритетите били общи, врагът – общ. 
 
Но шоуто изисква хляб и зрелища, нали? 
 
И тъй… преди около седмица на парламентарната трибуна се качи Христо Иванов от “Демократична България”, който посочи, че обединението няма да даде подкрепата си на сляпо, държи да знае какви кадри ще влязат в правителството и предложи някои от най-успешните министри от служебния кабинет, които впрочем се ползват с голямо обществено доверие. 

Цялата статия четете във Frognews.bg

You may also like...

Comments