Това сериозно ли е?! Министърка на Слави обявена за най-красива българка

Проектоминистърка на Слави Трифонов е обявена за най-красива българка през 2019 г., според конкурс “Топ 50 на най-красивите българи за 2019”. Мнозина потребители в социалните мрежи заподозряха, че зад тази номинация стоят хора, които предвидливо започват да се подмазват на партията на Слави.
Hotarena.net
„Нито е толкова красива, нито е толкова умна“, „Започнаха да се подмазват на новата власт. Довчера хвалеха Бойко и свитата му“, са само част от коментарите във фейсбук.  Д-р Велислава Петрова, която бе част и от двата кабинета, предложени от Трифонов за съставяне на правителство, е включена в конкурс “Топ 50 на най-красивите българи за 2019”, където се съревновава с 50 изявени личности от всякакви сфери и бизнеси.

Проверка на “България Днес” показва, че 31-годишната вирусоложка е на 4-о място в класирането, като пред нея са само 3-ма мъже – режисьорът и актьор Стефан Апостолов, 18-годишният Михаил Крумов и плувецът Йосиф Миладинов. Така лекарката всъщност е на първо място от номинираните дами, сред които са певицата Мила Роберт, моделът Белослава Хинова, Кристин Илиева, Мис България Радинела Чушева, оперната прима Соня Йончева, Ивет Лалова и др. Любопитно е, че в Топ 10 не влиза най-успешният ни тенисист Григор Димитров. Самата тя споделя, че е изненадана от номинацията си и се радва, че е наредена измежду толкова талантливи българи. В двата проектокабинета на Трифонов докторантката по вирусология и генетика от Кеймбридж беше предложена като министър на здравеопазването и министър на образованието.

Справка показва, че Петрова е работила като консултант към ООН и редица други международни организации в сферата на здравното законодателство. Водещ експерт е в проект на Световната банка, възложен от МВР за оценка на риска от инфекциозни болести в България като част от Националната програма за намаляване на риска от бедствия (2021-2025 г.). През 2021 г. Велислава Петрова е избрана за финалист в конкурса “Най-изявените млади личности” и представлява България в категорията “Иновации в медицината” на световния финал в Южна Африка, писа „България Днес“.

Hotarena.net

You may also like...

Comments