Трифонов, 2020 г.: Ако Бойко държи на благотворителността, да извади от личните си пари и да дари

Иронията на съдбата – да се превърнеш в този, който най-много ненавиждаш: Вчера във Фейсбук лидерът на ”Има такъв народ” Слави Трифонов обяви, че ще дари половината субсидия на ИТН на пожарникарите, а остатъка на загиналите в огъня. През 2020 година Трифонов дава своето мнение на дълго и нашироко относно решението на експремиера Бойко Борисов да дари 150 хиляди лева от партийната субсидия на ГЕРБ за два апарата за извличане на кръвна плазма. Трифонов казва: ”Излиза техният лидер и казва, че тия 150 хиляди лева ги дава той и неговата партия, а всъщност ги даваме ние.”

Ето и целият коментар на Трифонов от 10 ноември 2020 година:
 
Вчера Бойко Борисов обявил, че партия ГЕРБ дарява 150 хиляди лева от партийната си субсидия, с които да бъдат закупени два апарата за извличане на кръвна плазма. Много се умилих като чух тази новина. Стана ми едно такова мило и благотворително.
 
Първо, да ви припомня какво представлява партийната субсидия към днешна дата. Това са онези 8 лева на получен глас, които партиите взимат от нас, след като ние ясно заявихме, че не искаме да им даваме тези пари. Искаме да им даваме по 1 лев на глас. Но партиите ни казаха: „Не ни дреме за вашето мнение и ние ще ви взимаме насила по 8 лева на глас! Точка!“

И сега от тия наши пари ГЕРБ дарява 150 хиляди лева.
И сега – числата имат значение. В края на 2019 г. ГЕРБ е декларирала, че разполага с 13 милиона лева спестени пари!

Цялата статия четете във Frognews.bg

You may also like...

Comments